Despre produsele ponderale

Despre produsele ponderale

Dacă expresia "dormi ca un bebeluș" nu descrie deloc somnul copilului tău, continuă să citești. 

Produsele ponderale oferă senzația unei îmbrățișări și îi ajuta pe cei mici să aibă un somn mai profund și să reducă agitația din timpul zilei. 

Ce sunt produsele ponderale și ce stă la baza beneficiilor oferite?

De fapt, ideea de “produse ponderale” face referire la o gamă de produse, de exemplu jucării sau pături, ce au o greutate mai mare decât ar avea în mod obișnuit. 

Beneficiile produselor ponderale provin de la stimularea profundă a presiunii tactile (DPTS – deep pressure touch stimulation) sau mai exact datorită simțului proprioceptiv. Propriocepția este unul dintre simțurile noastre care, în ciuda faptului că este relativ necunoscut, este extrem de benefic pentru existența noastră. El oferă răspunsuri la întrebările pe care mintea noastră le trimite constant către corpul nostru, legate de poziționarea sa. 

Utilizarea unui produs ponderal oferă această stimulare, permițând creierului să se relaxeze și să se odihnească mai bine.


Cum pot produsele grele ajuta copiii?
Ce afecțiuni pot fi ameliorate prin utilizarea lor?

Calmează simțurile

Produsele grele ajută copiii să-și liniștească sistemul nervos prin presiunea profundă. Greutatea aplicată ușor pe nervi ajută sistemul nervos să se relaxeze și să reacționeze mai puțin, aducând o stare de liniște în corpul și mintea copilului.

Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale

Copiii cu nevoi speciale, cum ar fi Tulburarea de Procesare Senzorială, Autismul sau Hiperactivitatea, beneficiază în mod deosebit de păturile ponderale. Acestea reduc nivelul de stres (cortizol) și facilitează relaxarea, ajutând copiii să adoarmă și să se odihnească mai bine. Diferite studii au arătat că utilizarea păturilor ponderale îmbunătățește calitatea somnului și starea de bine a copiilor pe parcursul zilei.

Ajută copiii să adoarmă mai repede și susține un somn profund

Un studiu publicat în Jurnalul Medical Britanic a arătat că pătura grea ajută copiii să adoarmă mai repede, oferindu-le mai multe ore de somn și îmbunătățindu-le atenția, comportamentul și activitatea școlară. De asemenea, aceleași pături reduc mișcările în timpul somnului și asigură un somn mai liniștit și mai profund. Prin relaxarea completă a mușchilor corpului în timpul somnului profund, copiii se trezesc mai revigorați.

Îmbunătățește sănătatea mentală

Datorită greutății, păturile ponderale îi ajută pe cei mici să simtă în siguranță în pat. Aceasta duce la un somn mai bun și la o stare emoțională și mentală îmbunătățită. Un somn odihnitor îi face pe copii să se simtă mai încrezători, mai pozitivi și mai capabili să facă față provocărilor zilnice.

Suport în gestionarea emoțiilor

Beneficii suplimentare ale produselor ponderale pentru copii includ utilizarea acestora acasă (sau chiar în mașină)  în orice moment pentru a ajuta copilul să se calmeze și să se concentreze în situații în situații mai grele. O jucarie grea, aplicată pe picioarele, toracele sau umerii celor micuți oferă un spațiu de refugiu în momente de emoții puternice sau suprastimulare, unde copilul se poate relaxa și concentra. Ea este ușor de transportat în jurul casei și contribuie la dezvoltarea abilităților de auto-reglare.

Produsele ponderale Tzuby TOYS 

 

Tzuby TOYS dispune de o gamă de produse grele gândite pentru diferite momente ale zilei si pentru necesitățile diferite ale copiilor iar in urmatoarele randuri vom vorbi mai multe despre pătura ponderala Tzuby și despre procesul ei de creare.

În perioada de documentare asupra acestui produse am identificat trei cerințe principale necesare pentru a crea cea mai bună pătură ponderală și am depus eforturi pentru a ne asigura că totul este perfect. Acestea sunt: umplutura potrivită, distribuția uniformă a greutății și greutatea adecvată.

Umplutura potrivită

Pentru a oferi greutate păturii am folosit semințe de struguri și de rapiță uscate, speciale pentru acest tip de întrebuințare. Semințele au un efect ușor de masaj și de stimulare a circulației sângelui. Am folosit o umplutură naturală căutând să fim atenți cu mediul înconjurător dar și pentru efecetele terapeutice ale semințelor.

Distribuția uniformă a greutății

Datorită dimensiunilor reduse ale semințelor dar și a cusăturilor ce formează o serie de buzunare mai mici ce împiedică deplasarea lor, pătura se adaptează perfect formei corpului și asigură o presiune distribuită uniform.  De asemenea, baza grea este gandită cu puncte de prindere pentru a nu aluneca.

Greutatea adecvată

Păturile noastre sunt disponibile în diverse mărimi și cu greutăți diferite. Greutate optimă pentru copilul tău trebuie sa fie de aproximativ 10% din greutatea lui. Poți alege pătura potrivită pentru el consultând tabelul de mai jos.

 

În plus, oferim două tipuri de huse pentru pătură: Husa Sensory – plăcută la atingere, cu modele și culori diferite, ce este potrivită în sezoanele calde dar și pentru folosirea pe timpul zilei și chiar și în cabinetele terapeuților. Pentru un somn odihnitor, recomandăm Husa suplimentară SleepWell, concepută special pentru somn și sezoanele mai răcoroase.

 

Când ai un copil care se luptă să doarmă, fiecare noapte poate deveni un coșmar. Cu puțin ajutor, tu și copilul tău puteți dormi mai mult și vă puteți simți odihniți dimineața. 

O pătură ponderală pentru copii îți oferă sprijin în crearea unei rutine de seară care relaxează și îi ajută pe copii să intre într-un somn profund, odihnitor și neîntrerupt.

Investește într-o pătură ponderală de calitate pentru copilul tău astăzi și în curând toți veți dormi mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X